Stílusunk

"Ha egy ember ezreket tud legyőzni a csatában,
míg egy másik le tudja győzni önmagát,
bizony a másodiké a nagyobb dicsőség."

A Nitó-jutsu Seishin-ryu stílust Karsai János 9. danos mester képviseli Magyarországon, melynek feladata és célja a személyiség fejlesztése a harcművészet útján. Nem az ellenfél megsemmisítése a lényeg, hanem saját hibáink, gyöngéink legyőzése. Így válhat egy tanítványból túlélő, a túlélőkből pedig élet-védelmezők, értékes emberek, akik képesek végső soron feleslegessé tenni a harcot. A különböző pusztakezes, bokkennel és karddal végrehajtott technikák csiszolják a tanítvány személyiségét, fejlesztik akaraterejét. A kitűzött célok elérése révén pozitív visszajelzést kap.

Az oktatásban résztvevő lehetőséget kap értékei és gyengeségei bírálatok nélküli elfogadására, egyénisége kibontakoztatására.

Tanítási módszerünk nem ítélkezésen alapszik, hanem mindenkinek önmaga előtt kell megfelelnie. Stílusunk egyedisége, hogy egy bizonyos tudásszint felett a tanítványok megtanulnak bal és jobb kézzel egyformán dolgozni, végezetül egyszerre két karddal gyakorolni. A Nitó-jutsu Seishin-ryu, mint személyiség fejlesztő módszertan rávezet saját gyöngéink megtalálására és leküzdésére, s ezen harmonikus állapot az emberi értékek felé vezet minket az élet minden területén.

a csapat